november - april

maj - oktober

Inackordera din häst hos oss

Ett enkelt hästägande

Vi erbjuder inackordering i könsuppdelade flockar. Hästarna går i kuperade skogshagar med fri tillgång på foder vintertid och uppvärmda vattenkoppar.

Vi är ett trevligt litet gäng av varierade ryttare. Vi hjälps åt och gårdens mål är att det ska vara ett enkelt hästägande, om än i ett stall som inte är superlyxigt. Hos oss finns inga fodringsscheman förutom när vi på gården åker bort.

Som hästägare ska du mocka din hästs hage vid varje besök samt de hårdlagda ytorna som används under vintern. I stallet finns boxar som du fritt får använda. Vi har uppvärmd sadelkammare och ytterligare ett ouppvärmt utrymme för täcken, borstar mm.

Gården har upplyst paddock 20×40 meter, härliga skogsvägar runt hörnet och ca 40 min skrittväg till stranden. Vi har flera tränare hos oss regelbundet.

Gården har godkänt paragraf 16-tillstånd av Länsstyrelsen för 29 hästar.

Vanliga frågor
Vad ingår i stallhyran?

Fri tillgång på grovfoder under årets kalla period, halmad ligghall, saltsten och uppvärmd vattenkopp. Mineraler och betfor, samt tillgång till box vid behov.
Vi har daglig tillsyn men hjälps också åt att titta till varandras hästar.
I fall att din häst blir sjuk brukar vi hjälpa till att tillkalla veterinär och hjälper dig tills dess du själv kan ta över.
Behöver din häst stå i sjukbox/sjukhage tillkommer kostnad för strö och extra skötsel.

Vad förväntas av mig som inackordering?

Som inackorderad förväntas du mocka efter din häst i såväl box, paddock som hage samt fylla vatten till din häst när den går i hagar utan vattenkopp.
Under perioden då hästarna inte går på fri tillgång eller bete förväntas du packa höpåsar till din häst.

Vi har inga scheman för fodringar utan det sköts av gården. Du kan dock bli ombedd att fodra när vi på gården av någon anledning är bortresta eller sjuka.
Generellt sett har du väldigt få åtaganden som inackordering hos oss, målet är att erbjuda ett enklare hästägande med lite mer frihet.

Tar ni emot hingstar eller andra hästraser?

I dagsläget tar vi bara emot ston och valacker och endast islandshästar.
Vi har heller ingen möjlighet med unghästar just nu.