Hellagården grundades 2011 av Jennifer Erlandsson som då bodde på Öland.

Namnet Hellagården var givet som ett minne av Jennifer första islandshäst, Hella fra GL Essendrup (som syns på bilden här intill). Hella gick bort samma år som företaget skapades.

Tanken var från början att bedriva hästsafari på öländska alvaret och ta emot hästar på naturbete. Ganska snabbt kom det önskemål om ridning och så började antalet hästar öka för att möta efterfrågan. Den vackra gården i Bredinge på södra Öland blev snabbt för liten och av flera skäl började vi se oss om efter något större där företaget kunde rota sig.

Hösten 2013 gick därför flyttlasset till mysiga Slöinge där vi rotade oss och verksamheten växte så det knakade.
Sommaren 2016 var Jennifer med i Bonde söker fru och efter det slog verksamheten alla rekord. Som mest hade vi 2017 under en period 42 hästar, betäckte sex egna ston och hade nio ston på betäckning hos Rignir. Hur många hästar vi köpt in och sålt under åren kan vi inte ens gissa. 70 kanske....
Vi har byggt två lägenheter i vår lada, en 2014 och en 2017 som vi nu hyr ut. Det var kul, det var intensivt - det var slitigt.

Årsskiftet 2017/2018 förändrades verksamheten för att tiden och kraften inte räckte till.

Sedan dess erbjuder vi nu endast inackordering, betäckningar med vår hingst Rignir och uthyrning av lägenhet för både kortare och längre vistelser på vår vackra gård. Idag, 2019, finns här 16 islandshästar, en skock höns och en katt, samt ett litet gäng av glada inackorderingar som tillsammans har väldigt kul. Och du, vi har plats för fler om du och din häst också vill bli en i Hella-gänget!