Hellagården är en liten gård med islandshästar som ligger nära havet i Falkenberg, 11 mil från Göteborg, 16 mil från Malmö. 


Vi har tidigare haft turridning, ridskola och stor verksamhet. Numera är det avel i liten skala och inackordering, totalt finns här idag 16 islandshästar men finns plats för fler. Gården har också mindre uthyrning av boende - bo på lantgård i moderna, nybyggda lägenheter i vår lada med utsikt över hästarna. Gården har bra läge - nära till flera ovalbanor och större anläggningar, omedelbar närhet till E6, upplyst paddock, fantastiska ridvägar och fina träningsmöjligheter.Inför hösten söker vi efter någon som vill jobba deltid på gården med våra hästar och viss barnpassning, gärna i kombination med att driva egen verksamhet med islandshästar. Perfekt för dig som vill prova att ha några träningshästar, lektioner, kurser ELLER dig bara vill bo på landet nära dina egna hästar och ha detta som ett extrajobb. Då här finns flera inackorderingar finns möjlighet att hålla lektioner. Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna på gården blir att ha ansvar för gårdens hästar, viss ridning och träning av hästar, sköta fodringar och in- och utsläpp i vissa perioder när jag är på jobb på annan ort, samt i viss barnpassning av min hästtokiga 6-åriga dotter. 
Boende finns i modern, nybyggd lägenhet på gården med egen ingång. 
Du kommer arbeta under eget ansvar med stor möjlighet att styra din tid. Vem du är

Du är en social och positiv person som har lätt att ta människor och är serviceinriktad. Givetvis tycker du om hästar och i synnerhet islandshästar. Du tycker om barn och är empatisk och ansvarsfull, ser vad som behöver göras och är självständig och självgående. Stor möjlighet att själv påverka dina dagar och schema och förena med annat jobb.Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 

Vit lön efter överenskommelse. 

Bifoga gärna referenser när du söker :) För mer information kontakta mig, Jennifer på 0709 14 87 04 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. 
Ansök genom att skicka mejl till mejladressen ovanför :) 
Det är med lite vemod jag skriver det jag nu kommer skriva. Det har tagit ett tag att formulera det, men samtidigt vet jag att det kommer kännas som en lättnad när jag väl fått ut det. Jag har övat genom att berätta för ridskoleelever och en del andra, men nu är det dags att säga det rakt ut även här, men jag vet att ryktet redan har gått före mig.

Nåväl.

2011 startade jag Hellagården. Det hade alltid varit min dröm att ha en egen hästverksamhet, en verklig variant av det där jag lekte i mammas blomsterland när jag var liten. Tanken var då att ta emot hästar för bete på Ölands alvar, och köra hästsafari på de enorma markerna.
Sedan formade sig verksamheten efter den efterfrågan som dök upp – allt fler ville rida, det blev ridskola, turridning, försäljning av hästar och inackordering. Och allt växte och växte. Jag jobbade med föreläsningar på den tiden och pengarna som kom in användes för att köpa in fler hästar och låta företaget växa. Det var fantastiskt kul!

De gågna åren har varit härliga, häftiga och intensiva. Inte minst sedan företaget landade i Slöinge för ganska exakt fyra år sedan. Vi har träffat så mycket människor som genom oss upptäckt islandshästen, lärt så många det magiska i en fantastisk tölt, sålt så många hästar och sett kemin uppstå mellan hästar och deras nya mattar/hussar. Det är slitigt men också fantastiskt roligt – annars hade man aldrig fortsatt.

Men det är också slitet som tar ut sin rätt. Både det fysiska kring gården, det växande hästantalet och det psykiska med papper, telefoner som ringer jämt, planering och organisation. Att aldrig hinna rida själv, ständigt leta hästar, ständigt aldrig räcka till, alltid en evig att-göra-lista.
Och någonstans började orken successivt ta slut.
Ju mer företaget vuxit, desto mer har det också kostat i både energi och pengar. Hjulet snurrar allt för fort. Tiden för annat i livet har försvunnit och allt har bara varit jobb och måsten. Samtidigt som glädjen över alla jag möter ökat, har också orken att hålla igång minskat.

Därför kommer hösten 2017 bli den sista med ridskola och uteritter i denna form och omfattning. När vår sista ridskoledag är slut i höst, i månadsskiftet november/december, bromsar Hellagården upp och förändrar sin verksamhet. Fram tills dess kör vi precis som vanligt.

Nej, jag ska INTE stänga,
Jag ska INTE helt lägga ner.
Men verksamheten ska bromsa. Minska hjulen och minska tempot.
Ett 20-tal hästar i olika åldrar ska säljas (de flesta turhästar är redan sålda, bristen på denna typ av hästar på salumarknaden är tydlig - men några finns också kvar..!).

Hellagården kommer bli mindre, verksamheten tajtare. Privatlektioner i liten skala på våra bästa hästar, helgpaket med mysiga ridturer i små grupper, god mat, skratt och övernattning några gånger om året, uthyrning av boenden, kursverksamhet, medryttare, tävlingar och inackorderingar. Ni hör, vi ska absolut inte stänga ner helt!

Men antalet hästar kommer vara färre, jobbet mindre, tiden friare, skratten fler och kraven inte lika många.

Den regelrätta turridningen lämnar jag därför med full tillit över till mina kollegor i området – Olofsbo Islandshästar och Vindhästar, som båda erbjuder både ridskola och turridning.
Mindre grupper av vana ryttare, som kanske vill skräddarsy sin upplevelse välkomnar jag gärna att höra av sig. Likaså de som vill rida privatlektioner, kanske vara medryttare på någon av de hästar vi har kvar. Men det kommer ske i liten skala, för att det är kul. Exakt hur och när ber jag få återkomma om efter årskiftet, när vi landat efter denna stora förändring.

Jag vill avslutningsvis tacka alla som gästat oss under åren, gäster på uteritter, hästköpare, ridskole- eller privatlektionselever. Och alla som jobbat här, längre eller kortare perioder, utan er hade det aldrig gått!
Utan er alla hade jag aldrig fått möjligheten att leva ut min dröm och fått uppleva allt jag gjort! Tusen tack till er!

Och som sagt - fram till december är kör vi som vanligt - så vill du rida hos oss är det läge att göra det nu! :)

Sedan blir det andra drömmar som tar över - exakt vad återstår att se... ;)

/Jennifer <3Bilden ovan är tagen av Fredrik Jonsving.

Vill du ha semester med hästar utanför fönstret, underbar skog bakom knuten och långa sandstränder någon kilometer bort? Nu bygger vi en lägenhet med loft i vår lada på Hellagården, med härlig utsikt över hästhagarna! Lägenheten, döpt till Hervar, kommer hyras ut kortare eller längre perioder med start november 2017!

Hervar är på drygt 70 m2 inkl sovloft. Den är fullt utrustad med kök, kyl, frys, dusch och toalett. Totalt finns det 8 sängplatser fördelat på två rum och loftet.

Namnet kommer av hästen Hervar fra Saudarkroki, en tidigare avelslegend på Island. Hervar var både morfar och farfar till gårdens första häst Hella.
På gården finns också personalbostaden Hervör, döpt efter Hellas mamma.

Förutom hästar är det ca 35 minuters bilkörning till shoppningmeckat Gekås, inom några kilometer finns både fantastiska sandstränder och flera restauranger. Till Halmstad och Falkenberg är det 3 mil åt båda håll där det finns allt från lekland till stort nöjesutbud för hela familjen. 

Ridning kan köpas till till förmånligt pris, men utsikten genom fönstret ingår. ;)
Det går också utmärkt att ta med sig hästen på semester, hage kan hyras till :)

Lägenheten kan också hyras på helger eller långweekends, hör av dig till Jennifer på telefon 0709 14 87 04 för mer information och priser. 

 

 

 

Rignir är en stor rejäl femgångshingst med underbart lynne. Betäck med honom du också!

Alla som rider Rignir älskar honom. Han är alltid framåt, alltid cool och lättväxlad. Han är otroligt mjuk i kroppen med en underbar arbetsvilja.

Rignirs första avkommor är födda 2012 och är nu inridna. De flesta verkar ha ärvt sin pappas trevliga temperament och har varit okomplicerade i såväl hantering som inridning. De har lätt för alla fem gångarterna, är positiva och arbetsvilliga.
De flesta av Rignirs avkommor är stora och rejäla. Majoriteten får huvudtecken och 50% är skäckar.

Betäcka med Rignir 2017:

Rignir betäcker på Hellagården från 1 juni 2017.
Fribetäckning.

Språng 1500:- + moms. (återbetalas ej, betalas vid bokning)
Dräktighetsavgift: 3 500:- vid konstaterad dräktighet.

Fri ombetäckning om stoet ej tar sig.

SIF stoavgift: 1 000:-
Betesavgift: 30 kr/dag

Är du sugen på att lära dig rida islandshäst? Då har du en kanonbra möjlighet nu!

Under andra halvan av maj och fram till mitten på juni erbjuder vi kampanjpris på privatlektioner. Bokar du fem lektioner rider du för 1500:-.
Och får du med dig en kompis sänker vi priset så ni rider för 1 250:- per person.

Det finns tider både dag- och kvällstid på vardagar.

Vi rättar lektionerna helt efter dig och din nivå. Kanske vill du fokusera på tölt, kanske vill du lära dig grunden i lugn och ro?
Oavsett är du varmt välkommen till oss!

Boka på 0709 148704.

Välkommen till oss!